Trans-iX heeft de handigste Windows 10 sneltoetsen op een rij gezet voor jou.

Als je goed met je toetsenbord weet om te gaan, heb je bijna geen muis meer nodig om Windows te bedienen. Bij Trans-iX werken wij ook al geruime tijd met Windows 10, samen met mijn collega’s ontdekken we nog steeds nieuwe sneltoetsen die tijdbesparend en prettig voor de polsen zijn. Deze shortcuts wil Trans-iX graag met jou delen.

Verminder de kans op RSI-gerelateerde klachten

Het gebruik van sneltoetsen maakt je werk efficiënter en comfortabeler. Doordat je je handen minder vaak van het toetsenbord hoeft te halen – of als je heel bedreven bent, zelfs helemaal niet – bespaar je tijd. Hoe meer sneltoetsen je gebruikt, hoe groter de tijdwinst. Dit kan wel oplopen tot een half uur per dag. Met shortcuts werk je efficiënter en comfortabeler. En geeft het gebruik van de muis je RSI-gerelateerde klachten? Shortcuts verminderen het gebruik van de muis, waardoor je minder pijn hebt.

De 25 handigste sneltoetsen in Windows 10 op een rij

Natuurlijk is het niet te doen om je alle shortcuts in een keer eigen te maken. Wellicht ook niet allemaal even toepasbaar in je werk, maar de belangrijkste shortcuts van Windows hebben wij bij elkaar gezocht. De meeste shortcuts gelden overigens voor alle versies van Windows en zelfs voor Mac (waarbij de command toets de alt toets vervangt).

Stap voor stap

DE 25 HANDIGSTE SNELTOETSEN IN WINDOWS 10 OP EEN RIJ

De 25 handigste shortcuts nooit meer vergeten? Download dan de pdf via de knop hieronder en je hebt ze allemaal in een eenvoudig overzicht. Begin vervolgens gewoon met het gebruiken van de eerste vijf. Onder de knie? Voeg er dan steeds eentje aan toe. Voor je het weet kun je ze allemaal dromen.

Ken jij deze shortcuts inmiddels al? Kijk dan eens naar deze volledige lijst met shortcuts. Ik ben benieuwd aan welke sneltoets jij het meeste hebt.