Transformatie naar digitaal denken en handelen noodzakelijk om bedrijfstechnisch relevant te blijven

17 February 2017

Uit recent onderzoek van Mulesoft bleek dat zo’n 88% van de IT managers aan de slag moet met het begeleiden van zijn of haar werkgever bij een digitaal transformatie proces. Een digitaal transformatie proces is een proces waarbij wordt gekeken hoeveel binnen het huidige bedrijfsproces geautomatiseerd kan worden. Deze automatiseringsslag is dan noodzakelijk om bijvoorbeeld commercieel relevant te blijven, aan nieuwe data privacy wetgeving te voldoen of om een specifieke certificering te kunnen behalen.

De 2 meest relevante vraagstukken in dit proces zijn dan:

  1. Welke data moet met elkaar communiceren
  2. Welke ICT infrastructuur is nodig

De data die met elkaar moet communiceren, valt samen te brengen in een “API-Strategie”. Binnen deze strategie wordt gekeken naar de verschillende datasets en bepaalt men waar winst te behalen valt. De API’s moeten dan helpen bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en klantbeleving. Een ruime meerderheid van de eerder genoemde IT beslissers verwacht in de komende 12 maanden een dergelijke strategie te moeten implementeren.

De belangrijkste factor in het veranderproces blijft echter de IT infrastructuur. Omdat het proces toch wel noodzakelijk is om in te steken kijken veel IT managers opnieuw naar hun cloud en mobiliteitskeuzes. Internetconnectiviteit- , mobiele contracten en ook leveranciers worden kritisch tegen het licht gehouden. De noodzaak om programmeurs hand in hand te laten werken met IT specialisten is kritische noodzaak.

De Trans-iX IT scan is ontworpen vanuit de technische ambities van een team dat eigenlijk niet beter weet. In ons support en oplossingsproces staat techniek centraal. Er is een bewuste keuze gemaakt om te werken met technische account teams van goed opgeleide engineers die direct weten waar uw applicatie- en infrastructuur behoeftes liggen. Door deze manier van werken zijn wij in staat om meer en meer aandacht te steken in de optimalisatie van uw omgeving en optimalisatie van processen.

Zoekt u de mogelijkheid om een keer van gedachte te wisselen omtrent optimalisatie van IT processen maak dan gebruik van de Trans-iX IT scan voor een makkelijke identificatie van de verbeterpunten (als die er überhaupt zijn).