Missie en visie van Trans-iX

Trans-iX is een IT dienstverlener die zich met kwalitatief hoogwaardige en unieke expertise richt op met namen de bedrijf kritische technische infrastructuur omgevingen. Wij hosten, implementeren en beheren innovatieve concepten en oplossingen en leveren hiermee een onderscheidende bijdrage aan het succes van onze klanten. De concepten en oplossingen van Trans-iX betreffen het slim en efficiënt toepassen van nieuwe technologie of liggen op procesmatig, beheersmatig en financieel vlak. Hiermee biedt Trans-iX haar klanten een maximaal niveau van totaaloplossingen. Trans-iX heeft meer dan 13 jaar ervaring.

Missie

De kwaliteit en het zo efficiënt mogelijk uitvoeren van onze oplossingen en dienstverlening zijn de hoogste doelen. Hiermee biedt Trans-iX een optimaal werkende en betaalbare en totaaloplossingen voor haar klanten.

Trans-iX is een stabiele werkgever met een open cultuur, technische inslag, ruimte voor persoonlijke groei en veel aandacht voor een prettige werksfeer. Voor iedere medewerker is er de ruimte en trainingen aanwezig om zich in eigen tempo te kunnen ontwikkelen, zowel binnen de organisatie als op professioneel en persoonlijk vlak. Het doel is dat iedere medewerker bewust bekwaam actief is in het leveren van een waardevolle bijdrage aan het eindresultaat.

De wereld is groot en Nederland is klein. Trans-iX heeft de ambities om verder te kijken dan alleen Nederland. In België neemt de vraag naar managed hosting oplossingen toe en biedt daardoor toegang tot een groeiende markt. Trans-iX zal zich in samenwerking met Belgische IT partners gaan mede gaan richten op de Belgische markt.

Trans-iX zal zich de komende jaren te ontwikkelen tot een stabiel bedrijf met een goede financiële basis. Hierbij zullen efficiëntie, kwaliteit en service als “key-value” worden ingezet.

Visie

De vraag naar volledige ontzorging van veilige en betrouwbare IT oplossingen zal komende jaren steeds meer groeien. Achterliggende techniek zal steeds minder van belang zijn voor de eindgebruiker. De benodigde techniek en veiligheid  achter deze oplossingen worden steeds complexer en geavanceerder. Wet en regelgeving zorgen voor vraag naar aanpassingen in huidige infrastructuren. De investeringen die gedaan moeten worden om dit te realiseren worden steeds hoger en eisen een hoog kennisniveau van het IT personeel.

Think in possibilities! Is het credo van Trans-iX

Het leveren en mogelijk maken van IT oplossingen die van waarde zijn voor het succes van onze relaties. Kwaliteit op alles fronten staat daarbij centraal. Dit houdt in dat we onze klanten naast de levering van de best mogelijke oplossing ook voorzien van maximale service en kwaliteit. Hierbij staat de klant altijd centraal.

Trans-iX levert haar portfolio aan eindgebruikers, resellers en IT partners. Resellers en IT partners kunnen deze diensten al dan niet white-label afnemen en zo hun eigen portfolio uitbreiden.

Denken in mogelijkheden vormt komende jaren de leidraad bij alles wat we doen.

Onze kernwaarden

Efficiëntie
 • Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden worden.
Kwaliteit
 • Kwaliteit staat hoog in het vaandel, de klant moet tevreden zijn en zich geholpen voelen;
 • Wij kennen de klant en of het bedrijf en denken direct mee voor de beste toepasbare oplossing.
Service
 • Wij gaan die paar stappen verder voor de service richting onze klanten, wij denken pro-actief mee met onze klanten;
 • Wij hebben geen eerstelijns helpdesk met afvinklijstjes, maar u heeft meteen een techneut aan de lijn.
Respect
 • De klant is koning, maar er zijn grenzen. Wij geloven in het geven maar ook het krijgen van respect. Respect moet je verdienen maar dat werkt 2 kanten op;
 • Er is een zero tolerance beleid voor discriminatie en pesten binnen de organisatie en naar buiten.
Vertrouwelijkheid en Betrouwbaarheid
 • Wij maken waar wat we beloven;
 • Wij hechten veel waarde aan vertrouwelijkheid en beschermen uw gegevens optimaal.

Kwaliteitsbeleid

Het realiseren en leveren van een goede en constante kwaliteit door onder anderen:

 1. Invulling te geven aan de norm ISO 9001;
 2. Klantgericht te werken;
 3. Voldoen aan de wettelijke- en de door de klant gestelde eisen, zoals de AVG.

Informatiebeveiligingsbeleid

Het zijn van een betrouwbare en integere organisatie door onder anderen:

 1. Invulling te geven aan de norm ISO 27001 en ISO 7510;
 2. Afspraken en instructies over gebruik (mobiele) apparatuur en systemen;
 3. Afspraken en instructies voor (digitale) toegang tot gebouwen en systemen;
 4. Afspraken en instructies voor cryptografie;
 5. Afspraken en instructies voor clean desk en clear screen;
 6. Afspraken en instructies voor transport en opslag van informatie;
 7. Afspraken en instructies voor ontwikkelen, wijzigingen en bijhouden van systemen en netwerken;
 8. Afspraken met leveranciers.

Geschiedenis

Trans-iX is net zoals een groot aantal van de Nederlandse hosting bedrijven gestart eind jaren 90 op een zolder kamer door 2 vrienden. De basis missie en visie: hosting moet voordelig, begrijpbaar en makkelijk zijn. Toen de zolder kamer met servers niet meer passend was vond de migratie plaats naar het 1e datacenter.

Diederik Wennekes: “Wegens een aantal verzoeken van klanten over ISO27001 certificering in 2008 zijn wij van ons oude datacenter naar de huidige setup gemigreerd. Toen wij daar beleid op gingen maken kwam ook de doelstelling naar voren dat wij niet langer afhankelijk wilde zijn van 1 leverancier. Zodoende zijn we om ons heen gaan kijken en kwamen we uit bij een oude leverancier van ons die net samen was gegaan met Reassonnet . Reasonnet (de fusie partner van onze toenmalige partner Rokscom) bood ons de mogelijkheid om een technisch redundant netwerk te hebben over meerdere ISO gecertificeerde datacenters.”

Diederik Wennekes: “Na een grondige interne analyse in 2013 zijn wij onszelf opnieuw neer gaan zetten als hosting provider met een nieuwe missie en visie. De techniek en kennis die wij aanbieden moet toepasbaar- en vooral realiseerbaar zijn. Omdat wij de markt kennen van Dell tot Insight tot het datacenter, en ook aan het roer van afdelingen hebben gestaan kunnen wij op realistische wijze met u praten over budgetten, oorzaak en gevolg. Voor de bediening van onze klanten hebben wij bewuste keuzes gemaakt van domeinnamen tot cloud die passen binnen verschillende budget situaties. Cloud is in onze visie een mode woord. Virtualisatie bestaat al sinds jaar en dag en dankzij virtualisatie techniek bouw je een cloud. Of dit nu op basis van VMWare, XenServer of Hyper-V is. Voor u is van belang wat een oplossing betekend voor u, uw team en uw bedrijf. Voor meer informatie over onze technische visie nodigen wij u graag uit voor een kop koffie!”

Merijn Evertse: “Sinds de lancering van ons cloud platform in het 4e kwartaal van 2012 hebben wij eigenlijk ieder kwartaal zo’n 20 tot 30% groei weten te bewerkstelligen voor onze klanten.

De noodzaak voor een technisch uitlegbare cloud oplossing die ook betaalbaar moet zijn sluit goed aan bij de mensen met wie wij willen samenwerken.

Dit is omdat ik vanuit mijn IT achtergrond redelijk kan inschatten wat de drijfveren zijn voor keuze a of keuze b. Vanuit die missie en visie willen wij ook geen verkoop team in dienst nemen. Iedereen binnen ons bedrijf moet techniek gedreven zijn. Diederik en ik worden heel zenuwachtig van mannen in pak met moeilijke woorden. Outsourcing en virtualisatie zijn geen kinderspel , je hebt gewoon mensen nodig met verstand van een IT operatie. Wij zoeken daarin heel duidelijk naar gelijk gezinden.“