Missie en visie

Trans-iX is net zoals een groot aantal van de Nederlandse hosting bedrijven gestart eind jaren 90 op een zolder kamer door 2 vrienden. De basis missie en visie: hosting moet voordelig, begrijpbaar en makkelijk zijn. Toen de zolder kamer met servers niet meer passend was vond de migratie plaats naar het 1e datacenter.

Diederik Wennekes: “Wegens een aantal verzoeken van klanten over ISO27001 certificering in 2008 zijn wij van ons oude datacenter naar de huidige setup gemigreerd. Toen wij daar beleid op gingen maken kwam ook de doelstelling naar voren dat wij niet langer afhankelijk wilde zijn van 1 leverancier. Zodoende zijn we om ons heen gaan kijken en kwamen we uit bij een oude leverancier van ons die net samen was gegaan met Reassonnet . Reasonnet (de fusie partner van onze toenmalige partner Rokscom) bood ons de mogelijkheid om een technisch redundant netwerk te hebben over meerdere ISO gecertificeerde datacenters.”

Diederik Wennekes: “Na een grondige interne analyse in 2013 zijn wij onszelf opnieuw neer gaan zetten als hosting provider met een nieuwe missie en visie. De techniek en kennis die wij aanbieden moet toepasbaar- en vooral realiseerbaar zijn. Omdat wij de markt kennen van Dell tot Insight tot het datacenter, en ook aan het roer van afdelingen hebben gestaan kunnen wij op realistische wijze met u praten over budgetten, oorzaak en gevolg. Voor de bediening van onze klanten hebben wij bewuste keuzes gemaakt van domeinnamen tot cloud die passen binnen verschillende budget situaties. Cloud is in onze visie een mode woord. Virtualisatie bestaat al sinds jaar en dag en dankzij virtualisatie techniek bouw je een cloud. Of dit nu op basis van VMWare, XenServer of Hyper-V is. Voor u is van belang wat een oplossing betekend voor u, uw team en uw bedrijf. Voor meer informatie over onze technische visie nodigen wij u graag uit voor een kop koffie!”

Merijn Evertse: “Sinds de lancering van ons cloud platform in het 4e kwartaal van 2012 hebben wij eigenlijk ieder kwartaal zo’n 20 tot 30% groei weten te bewerkstelligen voor onze klanten.

De noodzaak voor een technisch uitlegbare cloud oplossing die ook betaalbaar moet zijn sluit goed aan bij de mensen met wie wij willen samenwerken.

Dit is omdat ik vanuit mijn IT achtergrond redelijk kan inschatten wat de drijfveren zijn voor keuze a of keuze b. Vanuit die missie en visie willen wij ook geen verkoop team in dienst nemen. Iedereen binnen ons bedrijf moet techniek gedreven zijn. Diederik en ik worden heel zenuwachtig van mannen in pak met moeilijke woorden. Outsourcing en virtualisatie zijn geen kinderspel , je hebt gewoon mensen nodig met verstand van een IT operatie. Wij zoeken daarin heel duidelijk naar gelijk gezinden.“