Datacenter Netwerk

Trans-iX beschikt over een eigen glasvezel netwerk tussen haar datacenters en meerdere internationale connectiviteit partners. Deze manier van werken zorgt ervoor dat onze klanten nationaal en internationaal snel en veilig data kunnen distribueren. Daarnaast heeft u toegang tot peering verbindingen op alle grote internet exchanges in Amsterdam, London, Frankfurt, New York en Warschau.

Het core datacenter netwerk van Trans-iX staat in Interxion, Databarn, Gyrocenter DC2, Telecity 5 en Equinix AMS3.

Netwerk

Interxion is een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 36 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteit- en netwerk providers en 19 Internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren.

Interxion is in 1998 opgericht in Nederland en het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Schiphol-Rijk. Interxion heeft 7 datacenters in de regio Amsterdam en 1 in Hilversum Media Park. Al deze datacenters maken gebruik van 100% duurzame energie.

Databarn is door haar verleden met een van Nederlands bekendste internet ondernemers Adam Curry bekend bij de ICT en internet ondernemers van het eerste uur. Alhoewel het hier om een relatief klein datacentrum van 1.600 vierkante meter gaat past deze omgeving goed bij onze visie om concurrerende ICT diensten tegen scherpe prijzen te leveren. Vanuit dit datacenter maken wij gebruik van dit netwerk van We-Dare om een connectie te maken met het Gyrocenter-2 van Reasonnet.

Het Reasonnet datacenter (Gyrocenter 2) is een belangrijke schakel binnen het diensten portfolio. Niet alleen vanwege de ISO27001 gecertificeerde cloud omgeving die hier vandaan kan worden aangeboden maar ook de verschillende private cloud omgevingen die wij vanuit dit datacenter aanbieden en de connectiviteit die zij ons leveren. Naast de platformen is ook het datacenter zelf in het bezit van de certificering.  Met een EUE-2011-norm voor uitstoot van 1.28 voldoen wij aan alle Nederlandse verwachtingen voor een groen datacenter. Het datacenter is 24×7 toegankelijk voor onze engineers en beschikt over 24×7 bewaking aanwezig voor optimale controle en veiligheid voor uw data.

Connectiviteit diensten bij Trans-iX:

  • Algemene internet verbindingen op uw kantoor gemonitord en beheerd door Trans-iX
  • Beveiligde internet verbindingen tussen uw kantoor en ons datacenter
  • Private verbindingen tussen uw en ons datacenter
  • IP Transit diensten