Database beheer

database beheerIeder bedrijf streeft naar maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid van hun ICT omgeving binnen de budgetten die binnen een organisatie beschikbaar zijn. Professioneel en verantwoord beheer is de beste garantie voor de hoogst haalbare beschikbaarheid van kritische bedrijfsprocessen. Trans-iX biedt daarom niet alleen beheer op uw operating systemen maar ook database beheer diensten.
Wanneer u Trans-iX vraagt om naast het beheer van uw hardware ook zorgt te dragen voor het besturingssysteem en de databases bieden wij een beschikbaarheid van minimaal 99,5% per maand.  Deze garanties worden vastgelegd in een Service Level Agreement. Het beheer omvat verder het inregelen van back-ups, de installatie van database patches en andere verzoeken.

De basis van deze database beheer diensten worden ingericht in ons monitoringsysteem. In het geval van technische calimiteiten, of databases die vol lopen zullen wij passend optreden. Op deze manier wordt de beschikbaarheid van uw e-commerce of ERP server dus groter.

In het geval van een harde schijf die vol loopt zullen wij bijvoorbeeld contact met u opnemen inzake het opschonen van systemen. Daarnaast ondersteunen wij u bij het updaten van databases en het noodzakelijke patch werk op uw Microsoft of Linux server. Trans-iX biedt daarnaast ook verschillende vormen van actieve en re-actieve monitoring afgestemd op uw wensen.

Naast regulier beheer biedt Trans-iX een breed scala van database beheer diensten al dan niet in overleg met partners; van tijdelijke inhuur van Oracle, Microsoft en MySQL expertise tot en met het volledig uitbesteden van het beheer, inclusief beschikbaarheidsgaranties, conform ITIL en ISO 27001. In overleg kunnen wij u ook verschillende referenties voor leggen met betrekking tot bijvoorbeeld Navision in combinatie met passende veiligheid features zoals een eigen VPN MPLS netwerk.

Voor meer informatie over onze database beheer kennis verwijzen wij u graag naar onze contact pagina. Mocht u eerst door willen lezen bezoek dan ons referentie overzicht.