Colocatie

colocatieColocatie wil zeggen dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw eigen apparatuur. Wij leveren u in combinatie met onze datacenter partner een rack waar u uw servers in kunt monteren, voldoende stroom en en voldoende bandbreedte. Trans-iX helpt u daar waar noodzakelijk met het onderhouden van uw servers (24×7) zodat u niet bij nacht en ontij uw bed uit hoeft of wij zorgen voor het onderhouden van de operating systemen. Ook kunnen wij u helpen met business cases inzake onderwerpen als virtualisatie en disaster recovery.

Trans-iX werkt met colocatie omgevingen in de datacenters van (Datacenter Group Delft (DCG), Telecity, Equinix, Databarn en Gyrocenter 2) . Tussen de datacenters heeft Trans-iX een geheel eigen glasvezel netwerk met verschillende connecties naar het publieke internet( inclusief de mogelijkheid tot aansluiting op AMS-IX en de NL-IX).

Met ons team van engineers beheren wij voor meerdere klanten omgevingen op het moment dat zij daarvoor niet over de juiste resources beschikken. Ons team bestaat uit gespecialiseerde Linux, Windows, Netwerk en Security experts.

Bent u bezig met een migratie naar de cloud terwijl u nog eigen machines heeft staan dan helpen wij u graag. Trans-iX heeft ervaring in het bouwen van hybride werkomgevingen en is in staat om de gehele keten voor u te beheren of controleren. Wenst u uw organisatie te migreren naar een 24/7 support organisatie en zoekt u ondersteuning in de avond uren dan kunnen wij met onze colocatie dienst daar ook prima mee helpen. Met behulp van onze colocatie dienst beschikt u over eigen racks en internet connectiviteit en kan Trans-iX u met raad en daad helpen daar waar nodig.

Waarom is colocatie relevant voor u:

  • Een datacenter met eigen apparatuur stelt u van tijd tot tijd in staat om te beschikken over meer variatie en aanbieders op het gebied van connectiviteit. Hierbij moet u denken aan extra security features of meerdere aanbieders. Tegelijk vangt u onderwerpen zoals DDOS aanvallen of hackers sneller af omdat u meer getrainde professionals 24×7 tot uw beschikking heeft.
  • Colocatie kan een oplossing zijn voor het versimpelen van uw hosting en cloud assets.
  • Netwerk performance is uitermate belangrijk wanneer het gaat om de performance van uw applicaties. Met uw applicaties in een datacenter bent u minder afhankelijk van een specifieke WAN/VPN-MPLS leverancier. U kunt iedere locatie met een willekeurige ethernet connectie verbinden en daar zelf een security dienst over leggen. Grote kans dat uw kosten ook nog lager uit komen dan bij een compleet netwerk.
  • Gebruik van een datacenter met meerdere vormen van connectiviteit zorgt voor de mogelijkheid om met meerdere partijen te peeren en te connecten.

Mocht u meer informatie zoeken over de manier waarop wij u kunnen helpen met colocatie werk binnen uw datacenter omgeving dan maken we graag een afspraak met u om eventuele projecten door te spreken. Voor meer vragen of interesse in ons netwerk dan kunt u terecht op onze netwerk pagina.