Load balancing

load balancing

Load balancing betekend het afhandelen van verzoeken van een groot aantal applicatie aanvragen via een aantal servers. Deze servers staan in een verzamelde omgeving (cluster) en worden dankzij de loadbalancer gezien als 1 virtuele server. De aanvragen worden vervolgens gestuurd naar die server door de IT afdeling is aangewezen. Het centrale punt is dat alle servers worden gebruikt voor het afhandelen van dezelfde soort content.

Kemp technologies is een van oorsprong Amerikaanse provider die Trans-iX voorziet van de hardware voor het leveren van fysieke en virtuele load balancing oplossingen (al dan niet op basis van High Availability). Kemp Technologies biedt ons de mogelijkheid om complexe oplossingen makkelijk en betaalbaar te maken met geïntegreerde oplossingen van onder andere Microsoft en Cisco.

Trans-iX heeft deze technologie onder andere toegepast bij de hosting oplossingen van verschillende cloud klanten en onze Microsoft Services zoals ons shared cloud platform, e-mail, Sharepoint en VDI services) die in High Availability (verhoogde beschikbaarheid) worden aangeboden. Afhankelijk van de case en de te verwachten load zetten wij deze oplossing ook wel eens dedicated in in combinatie met shared oplossingen om oplossingen te kunnen leveren die betaalbaar zijn maar ook beschikken over een geschikt Service Level Agreement.

De oplossing is niet perse aan de bestaande datacenters van Trans-iX alleen gebonden wij kunnen ook de loadbalancers(fysiek of virtueel) op verschillende locaties voor u monitoren en onderhouden.  Op verzoek kunnen wij u ook helpen om deze technologie wereldwijd uit te rollen over verschillende datacenters of om veilig applicaties te publishen binnen grote kantoor omgevingen voor Exchange, Sharepoint, Lync of zelfs SSL content.

Voor meer informatie over load balancing of een technische demonstratie van de verschillende oplossingen kunt u contact opnemen met ons technisch team om uw vraag verder door te spreken. Tevens vindt u hier onze referentie pagina met verschillende technische oplossingen.