Virtualisatie vraagstuk

Virtualisatie vraagstuk? De oplossing van uw speurtocht begint bij Trans-iX

Het cloud portfolio van de doorsnee hosting provider wordt steeds populairder, meer divers en organisaties worden geconfronteerd met de issues en risico’s rondom groter wordende data volumes. De dynamiek van de Cloud en vooral big data zetten de IT infrastructuur onder druk. Wat we vroeger gewoon een virtualisatie vraagstuk noemde heet tegenwoordig cloud of hybrid cloud en biedt u net als vroeger de mogelijkheid om meer met minder te doen. U of wij kunnen vanuit een centrale beheersmodule any-time-any-place uw machines veilig onderhouden op basis van vooraf gemaakte afspraken. Omdat u gebruik maakt van een shared resource pool betaalt u alleen voor wat u nodig heeft.

In een markt met verschillende oplossingen is Trans-iX zowel actief als hosting provider en system integrator. Voor onze klanten hebben wij verschillende platformen gebouwd met een mix van publieke en eigen cloud resources om tijdelijke capaciteit en permanente capaciteit op de juiste wijze te kunnen matchen.  De keuze voor Amazon, Rackspace, Google of Trans-iX is afhankelijk van verschillende elementen: noodzakelijke capaciteit en resources, service ondersteuning en budget. Afhankelijk van uw kennis en behoeften onderhouden, bouwen of managen wij een platform dat het meest geschikt is voor uw capaciteit.

Infrastructure-as-a-Service (het virtuele datacenter) als onderdeel van uw virtualisatie vraagstuk: 

Heeft u graag meer controle over uw virtualisatie capaciteit dan kunnen wij in vele gradaties capaciteit beschikbaar stellen. In plaats van losse virtuele servers af te nemen kunt u ook capaciteit afnemen van onze public cloud en hier zelf virtuele machines op aanmaken in de omvang en aantallen die u zelf op dat moment nodig heeft.

U bent dan zelf verantwoordelijk voor het beheer van uw operating systemen, maar wij garanderen u de beschikbare onderlaag van schijfruimte, werkgeheugen en bandbreedte. Afhankelijk van de resources binnen uw organisatie kan Trans-iX ook zorgen voor separate firewalls , back-ups of andere mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om van tijd tot tijd technische controles te laten uitvoeren op uw infrastructuur.

Begeleiding

Trans-iX beschikt over een team van kundige IT managers en operationele mensen die schaalbaar op projecten kunnen worden ingezet. Afhankelijk van uw wensen doen wij samen met u een technische en operationele inventarisatie. Na deze inventarisatie selecteren en beargumenteren wij voor u de juiste oplossing naar aanleiding van uw virtualisatie vraagstuk.

Een techniek die bij u past?

Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van het beschikbare budget. De grote drie bewezen leveranciers in deze markt zijn VMWare, Microsoft en Citrix. Deze aanbieders werken alle drie met een beheer interface die boven alles het leven van de beheerder zo aangenaam mogelijk maakt.

Private Cloud op basis van ESX Server, XenServer of Hyper-V

Afhankelijk van uw virtualisatie vraagstuk, resource behoeftes, operationele veiligheidseisen en/of toekomst scenario kunt u besluiten alle virtualisatie voordelen te willen gebruiken, maar dan voor uzelf. Afhankelijk van uw behoeftes en aanbiedingen in het wereldwijde cloud portfio overzicht kunt u zelf virtuele machines aanmaken, operating systemen wisselen, IT migraties uitvoeren of een Microsoft Exchange omgeving inrichten. Wij bieden u vervolgens de uptime garantie voor het netwerk, operating systeem en security features zoals Firewalls, VPN, Intrusion Protection of Intrusion Detection met behoudt van een SLA. Daarnaast kunnen wij vrijblijvend met u mee kijken om resources beschikbaar stellen zodra deze noodzakelijk zijn. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze private cloud pagina.

Vragen?

Wij helpen u graag met uw virtualisatie vraagstuk. Trans-iX beschikt over de resources en ervaring om al uw applicaties veilig naar de cloud te migreren of een cloud geschiktheidstest uit te voeren.

Middels de test bekijken wij voor u wat de technische en commerciële winst punten zijn van een eventuele overstap. We maken een technische analyse van uw omgeving en helpen u de weg te vinden in het landschap van deze cloud en virtualisatie leveranciers om voor u de beste oplossing te vinden voor uw virtualisatie vraagstuk.