Think in Connectivity Possibilities

IaaS omgeving veilig onderbrengen

Tedas, expert in Command & Control en IT-security, gaat graag de uitdaging aan om leef- en werkomgevingen veiliger te maken. Samen met Trans-iX gaan ze nu de eigen IaaS omgeving veilig onderbrengen. De wensen waren al snel duidelijk, het ging om het versterken van de security. Omdat Tedas reeds bij Interxion beschikt over een private cage, was de keuze snel gemaakt.

Tedas helpt andere organisaties om mensen, eigendommen en belangen te bewaken. Zij ontwikkelen, produceren, installeren en beheren innovatieve high-end securityoplossingen en leveren specialistische – vaak unieke – kennis en diensten. “Omdat wij aan de hoogste kwaliteitseisen moeten voldoen, zijn – naast gegarandeerde uptime en security – ook de fysieke behuizing, de Europese juridische entiteit en de dagelijkse operatie van belang. Als organisatie zijn we daar heel kritisch in,” vertelt Frank Voogel van Tedas. “Het mag natuurlijk niet zo zijn dat iemand zich via de ruimte boven onze cage toegang kan verschaffen tot onze servers of dat er een kabeltje ligt dat zo kan worden doorgeknipt.”

Private cage met redundante netwerkcapaciteit

Een private cage is een eigen afgeschermde ruimte binnen een gedeelde colocatieruimte, waar gevirtualiseerde servers staan en gebruik wordt gemaakt van de centrale voorzieningen op het gebied van stroom, brandpreventie en koeling. De private cage wordt zo opgebouwd dat aan de hoogste beveiligingseisen wordt voldaan: met cage muren tot onder de vloer, pin en paslezer combinatie voor toegang, en A+B UPS/generator voedingen. Roy van der Zwet, customer implementations engineer van InterXion, licht toe: “Met de aansluitingen van Tedas en Trans-iX in Interxion op de glasvezelring, is voor Tedas veel redundante netwerkcapaciteit beschikbaar naar de private cages in andere datacentra, waar Trans-iX weer in voorziet.”

Trans-iX rekent al jaren op de betrouwbare diensten van InterXion. Ruim 20 jaar ervaring met colocatie betekent dat InterXion gegarandeerd een consistent ontwerp en operationele  excellentie biedt binnen hun servicegebied, waardoor opschaling van diensten eenvoudig is. Ongeacht of dit nu in Nederland is of elders binnen Europa. “Onze datacenterdiensten vormen de basis van waaruit organisaties kunnen opbouwen en uitbreiden. Met flexibele datacenteroplossingen in 13 Europese steden – een breed scala aan ruimteopties om te kunnen voldoen aan verschillende behoeften ten aanzien van schaalgrootte en beveiliging, metered en unmetered stroom en standaard cold aisle koeling,” aldus Joël Altyzer, senior accountmanager bij InterXion.

Snelheid en performance

Voor securitydiensten via de cloud zijn nog een aantal andere factoren heel belangrijk: performance en snelheid. Dat zorgt ervoor dat data op elk moment van de dag beschikbaar en inzichtelijk is.
Merijn Evertse, CTO van Trans-iX: “Security is een kernwaarde voor ons bedrijf omdat louter vertrouwelijke en persoonlijke informatie wordt ingevoerd en via de cloud toegankelijk is. InterXion is daarom onze keuze in datacenterland. Wij moeten ervan op aan kunnen dat de diensten van ons zelf en van onze klanten altijd beschikbaar zijn, zonder dat er storingen optreden. Ook de beveiliging in de vorm van firewalls en intrusion prevention-systemen is optimaal geregeld.”

Om een goed beeld te krijgen van wat er op papier is afgesproken, tekent Tedas met Trans-iX het contract op locatie bij InterXion. Een kijkje in het datacenter is altijd leuk, maar wordt nog interessanter als ze met eigen ogen ter plekke kunnen zien waarvoor ze tekenen.