Datacenters & Netwerk

Trans-iX

Nederlands beste datacenters mét de kracht van Trans-iX

Bent u op zoek naar het beste Nederlandse datacenter oplossing voor uw IT-omgeving, maar wilt u kunnen terugvallen op de beheerdiensten en ervaring van een betrouwbare managed service provider? Maak dan kennis met Trans-iX datacenter colocatie: De oplossing voor bedrijven die ontzorgt willen worden op het gebied van datacenter diensten, met de mogelijkheid om gebruik te maken van extra diensten van Trans-iX.

Wat is datacenter colocatie van Trans-iX?

Bij datacenter colocatie huurt u datacenterruimte (racks, ruimte en elektriciteit) om zelf uw eigen IT-omgeving te beheren. U heeft zelf de volledige controle over uw eigen racks en bekabeling. De colocatieaanbieder zorgt voor het dagelijkse beheer en onderhoud van het datacenter. Bij colocatie kunt u eenvoudig directe koppelingen maken met een groot aantal connectiviteit- en public cloud aanbieders, die in het datacenter hun diensten aanbieden. Zo maakt u optimaal gebruik van uw eigen IT-infrastructuur, maar met de mogelijkheid om gebruik te maken van de voordelen van de cloud.

Wie is Trans-iX

Wij zijn Trans-iX: Dé betrouwbare managed service provider voor het Nederlandse bedrijfsleven met jarenlange ervaring. Bij Trans-iX leveren we echt, op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten door heel Nederland. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaandam en vestigingen in Breda en Schiphol helpen we klanten om nóg succesvoller te worden dankzij de juiste inzet, het beheer en de beveiliging van IT. Absolute klanttevredenheid, kwaliteit en het zo efficiënt mogelijk inzetten en uitvoeren van onze technische oplossingen en uitmuntende dienstverlening, zijn de hoogste doelen van Trans-iX.

Waarom datacenter colocatie via Trans-iX?

Als datacenter colocatie klant van Trans-iX bent u volledig vrij en flexibel om zelf uw eigen connectiviteit- en clouddiensten in te richten. Maar veel klanten ervaren de migratie naar een extern datacenter als complex. Daarnaast willen steeds meer klanten gefaseerd gebruik maken van hybride clouddiensten. Trans-iX speelt in op deze behoefte. Als ervaren managed service provider ondersteunen wij u graag bij de selectie van het datacenter dat het best bij u past. Indien u dat wenst mag u op elk moment gebruik maken van de specialisten van Trans-iX. Denk bijvoorbeeld aan installatiewerkzaamheden, onderhoudsdiensten, migratie, consolidatie, coördinatie en advies. Daarnaast helpen we u graag met het beheer van uw hybride cloudomgeving en bieden we ondersteuning aan voor het ontwerp van uw eigen colocatie omgeving.

Wat maakt Trans-iX uniek?

1. Direct toegang tot extra hardware via het flexibele Trans-iX IaaS platform (TiX)

Heeft u door plotselinge groei ineens direct meer capaciteit nodig? Dan staat het flexibele TiX infrastructure-as-a-service platform voor u klaar. Trans-iX verzorgt razendsnel een directe koppeling met het TiX platform, een leverancier van internetconnectiviteit en/of Cloudconnect. Het TiX platform maakt ook real time en on-demand backup en disaster recovery diensten mogelijk naar een ander datacenter. Daarnaast kunnen de specialisten van Trans-iX u ook helpen met het verkrijgen en installeren van nieuwe hardware en licenties. Zo weet u zeker dat wat er ook gebeurt, uw IT optimaal kan worden ingezet en altijd beschikbaar is – voor uw organisatie en uw klanten.

2. De beste colocatie datacenters: Voor u geselecteerd en gecontroleerd door Trans-iX

Dankzij onze jarenlange ervaring in de Nederlandse markt kennen we de beste datacenters. Wij zijn bekend met de mogelijkheden én beperkingen van veel locaties. Hierdoor kunnen we op basis van uw situatie helpen bepalen welk datacenter het best bij uw organisatie past. En kennen we het datacenter van uw voorkeur (nog) niet? Dan ondersteunen wij u graag bij het datacenter onderzoek en selectieproces.

Als ervaren managed service provider hebben wij al het voorwerk al voor u gedaan en de beste onafhankelijke datacenters van Nederland geselecteerd. Trans-iX biedt ook zelf beheer-, connectiviteit- en clouddiensten aan in deze locaties. Alle colocatie datacenters van Trans-iX voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van beveiliging beschikbaarheid, onderhoud en groene energie. Zo weet u als klant zeker dat het goed zit en hoeft u zich geen zorgen te maken over audits en certificeringen. Die worden voor u uit handen genomen door Trans-iX.

3. De grootste keuze aan carriers, internet service providers en internet exchanges

Trans-iX adviseert u graag over de best passende internetverbindingen voor uw organisatie. De door Trans-iX aanbevolen datacenters beschikken over een groot aantal leveranciers van allerlei connectivity diensten. U maakt zelf binnen enkele ogenblikken vanuit uw eigen server racks rechtstreeks verbinding met carriers voor bijvoorbeeld IP-Transit, SD-WAN en cloud verbindingen. Dankzij directe aansluitingen met ’s werelds grootste internet exchanges AMS-IX, NL-IX en DE-CIX profiteert u in deze datacenters van de beste peering overeenkomsten. U bepaalt verder helemaal zelf bij wie u op de virtuele marktplaats de snelste en scherpst geprijsde connectiviteit inkoopt tegen wholesale tarieven. Daarnaast ondersteunt Trans-iX u graag met uw connectiviteitsstrategie en bieden wij zelf ook managed internet diensten aan.

4. Trans-iX private colocatie opties

De datacenters van Trans-iX bieden diverse opties voor veilige private colocatiediensten. Wij zoeken voor u de level van privacy die u nodig heeft. Van gedeelde racken (1/4 u) tot private suites. Trans-iX biedt gedeelde of hele private server racks aan, in een gemeenschappelijke klantenruimte van het datacenter. Voor klanten die beveiligde zones nodig hebben met extra beveiligingscontroles en maatwerk, biedt Trans-iX ook private cages aan. Trans-iX biedt privé ruimtes aan (private suites), die volledig kunnen worden aangepast of gebouwd volgens uw specifieke wensen.

5. Private racks

Private racks zijn de standaard goed beveiligde serverracks van Trans-iX, eventueel uitgebreid met speciale gecertificeerde sloten. Op verzoek kunnen we voor u extra toegangscontroles installeren, zoals een combinatie van een kaartlezer en eventueel biometrie. Het is mogelijk om uw aanvullende beveiligingscontroles te integreren met ons eigen beheersysteem. Hierdoor kan Trans-iX alle toegangspogingen tot uw racks monitoren en kunnen we in overleg met u direct actie ondernemen.

6. Private cage

Voor klanten die privéruimte met een eigen toegang nodig hebben, is een private cage de beste oplossing. De volledig afgeschermde ruimte heeft dan hoge hekken  en een speciaal beveiligde ingang. Zo houdt u alle niet-geregistreerde bezoekers gegarandeerd buiten de deur. Op verzoek kan Trans-iX een multifactor beveiligingscontrole op uw private cage deur installeren, zoals een kaartlezer in combinatie met een biometrische controle. Private cages zijn beschikbaar in diverse datacenterhallen van de door Trans-iX geselecteerde datacenters. De private cages van Trans-iX zijn modulair en kunnen vaak worden uitgebreid qua grootte en vermogen. Met een private cage van Trans-iX is uw IT-omgeving optimaal beveiligd en toch flexibel, ongeacht hoe uw datacenterstrategie zich in de loop der tijd ontwikkelt.

7. Private room (Suite)

Grote datacenterprojecten die uitgebreid maatwerk vereisen voor ruimte, stroom en koeling, kunnen ook bij Trans-iX terecht voor het huren van een privé ruimte. De privé datacentersuites van Trans-iX beschikken meestal over hun eigen stroom en koeling. Private suites hebben een eigen beveiliging en deuren tot een ruimte, die niet met andere klanten wordt gedeeld. Private suites van Trans-iX bieden mogelijkheden om het datacenter vermogen voor koeling en stroom vooraf te reserveren, zodat deze beschikbaar blijven naarmate uw IT-omgeving nog verder groeit.

8. Trans-iX vereenvoudigt audits, regelt compliance en deelt certificeringen

Alle colocatieklanten van Trans-iX profiteren van vereenvoudigde audits en controles van externe auditors voor certificeringen. Alle datacenters van Trans-iX voldoen aan bijvoorbeeld ISO-, SOC2, PCI DSS en NEN-certificeringen. Kopieën van onze auditrapporten voor alle certificeringen zijn beschikbaar voor klanten van Trans-iX. Als klant mag u deze rapporten delen met uw externe auditors. Hierdoor bespaart u als Trans-iX colocatie klant veel tijd en geld op het audit- en certificeringsproces.

Ambassadeurs

Contact

Maak kennis met de datacenters en colocatie mogelijkheden van Trans-iX. Ontdek de flexibiliteit en het comfort van een eigen onafhankelijk datacenter, maar met de managed service provider kracht van Trans-iX als u die nodig heeft. Neem contact met ons op om erachter te komen welke optie het beste bij uw IT-organisatie past en hoe we u kunnen ondersteunen met uw datacenter en cloudstrategie.